Het is echt waar

Het is echt waar: als je eenmaal weet wat voor een euforisch gevoel schrijven kan geven, neem je eigenlijk geen genoegen meer met minder. Voelde ik me gisteren nog down, ’s avonds  beroerd en kwam ik vanmorgen met moeite mijn bed uit, een half uur bezig zijn aan mijn boek en ik kon de wereld weer aan. En dan ben ik nog niet eens aan het eigenlijke schrijven van het verhaal toegekomen, maar met het leren kennen van mijn personages, hun achtergronden, hun dromen en visioenen, maar ook hun decepties, hun trauma’s. Heerlijk dat je dat allemaal zelf mag bedenken, dat je een eigen wereld mag scheppen. Ik kom er steeds meer achter: het is eigenlijk hetzelfde als toen ik vroeger met mijn poppen speelde. Nee, niks geen poppenmoeder die achter het poppenwagentje liep en haar pop in het wiegje te slapen legde. Bah, ik hield helemaal niet van babypoppen. Mijn poppen waren power girls met spijkerbroeken aan, (heel bijzonder voor die tijd waarin meisjes nog jurken droegen en een spijkerbroek dragen door hun ondenkbaar was) die ik zelf naaide – dat dan wel, maar dan achter de industrie naaimachines van mijn ouders, wat weer heel stoer was, geef toe. Ik verzon altijd hele verhalen. Mijn lievelingspop, dat was ik zelf, beter gezegd, dat was degene ik die ik graag zou willen zijn, die heel onafhankelijk en verwachtingsvol de wereld tegemoet trad.

6 gedachtes over “Het is echt waar

  1. Beste mirjam, hier zit ik helemaal in noorwegen met noorse man en kinderen, al 11 jaar. En ben jouw blog begonnen te volgen. Nooit eerder gedaan, ware het niet dat ik via de nieuwsletter v de geus vernam dat je aan het schrijven bent. Ben ook in hetzelfde proces, maar kan de juiste form maar niet vinden. Veel te schrijven, maar een enorme eenzaamheid daarin. Te volgen hoe jij dit proces gestalte geeft is zo fijn om te lezen. Ik was eigenlijk nogal wantouwend over je blog, nog steeds wel eigenlijk. Doet ze het om haar boek te promoten? Ik hoop dat het meer dan dat is. Omdat ik niet goed weet hoe een reaktie op een blog nou uitpakt hou ik het kort. Bij deze in ieder geval mijn reaktie. Groet, patricia

    Like

  2. Dag Mirjam, leuk om dit te lezen! Ik kijk Nora, mijn pop van vroeger die boven op de kast zit, weer eens aan. Was geen poppenmoeder maar ach, door jouw stukje keek ik vandaag toch even naar haar.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s