Prisoners of war

Nog even snel voordat ik met mijn zus naar onze moeder en vader ga. Adri en ik zijn nu de Israelische serie ‘Prisoners of war’ op dvd aan het bekijken. De Amerikaanse serie ‘Homeland’ schijnt hierop gebaseerd te zijn, maar die hebben we nog niet gezien.

Wat een fantastische serie is dat. Wat goed dat die eeuwige strijd tussen de Palestijnen en de Israeliers dienstbaar is gemaakt aan een verhaal waarin zo duidelijk de dilemma’s zitten voor beide partijen. Maar ook binnen de twee werelden zelf zijn er voortdurend dilemma’s. Ik kan er nog niet teveel over zeggen, omdat we pas twee afleveringen hebben bekeken, maar het staat voor mij nu al vast dat het een grandioos stuk werk is.

Ik spring op de fiets, op weg naar Buitenveldert. (waar ik voor een groot deel van mijn tijd op de middelbare school heb doorgebracht)

2 gedachtes over “Prisoners of war

  1. Ik ken de serie (s) niet. Ik hoop dat het een beeld geeft van de twee werelden en niet het eenzijdige beeld dat in mijn ogen steeds gegeven wordt. Ik woon in Israel en ik ben een boek aan het schrijven over samenwerkingen tussen Joodse, Arabische en Palestijnse vrouwen in Israel, Gaza en de West-Bank. Er is zo veel gaande hier in het Midden-Oosten, zo veel mooie dingen, helaas is de focus steeds op het negatieve.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s