Een stilleven met kat in de mand

image022

Een tafel met daarop een fruitschaal – weelderig gevuld met mandarijnen, appels, bananen – die zonder meer onderdeel zou kunnen uitmaken van een hedendaags stilleven.

Daarnaast het inmiddels beroemde kattenbroodmandje, vanzelfsprekend niet gevuld met belegde pistoletjes, maar ook broer en zus Noorse Boskat liggen er niet meer tezamen in. Ze zijn het nu echt ontgroeid en zelfs voor Tygo alleen is het al zoveel te klein dat een deel van zijn lijf over de rand uitpuilt. Tygo kan blijkbaar geen afscheid nemen van de ‘starterswoning’ die Tasha en hij bewoonden.

Het ziet er naar uit dat het mandje, door de slechte verdeling van het gewicht, op het punt staat naar voren over te hellen. Het lijkt alsof Tygo probeert in te schatten wat de gevolgen voor hem kunnen zijn als de mand kapseist: zal hij over de rand van de tafel op de grond vallen, op zijn vier poten, dat dan weer wel, of zou er net genoeg ruimte zijn tussen het omgekieperde mandje en de rand van de tafel om een val tegen te gaan.

Wat fotografeerde Tonio hier eigenlijk: een persoonlijke kijk op het aloude onderwerp stilleven: fruitmand met kat in mand.

 

2 gedachtes over “Een stilleven met kat in de mand

  1. Lief en grappige katten verhalen Mirjam en omdat jullie lieve zoon Tonio de jonge katjes heeft gefotografeerd wordt het ook nog heel speciaal, erg mooi dat je het op deze manier doet!

    Lieve Groet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s